Logo: Relish

  1. Sign in

Project: Console

Deploy Build To

  • @dxpcloud
  • @teardown_projects
Background
Given
I sign in to WeDeploy as a test user
Scenarios
Deploy build to an environment
Given
I create a project with ID "mu3"
And
I add a "dev" environment for "mu3"
And
I add a "uat" environment for "mu3"
And
I deploy services to project "mu3-dev" from this repo:
https://github.com/wedeploy-qa/deployment-tests
And
I click "Services" in the sidebar
And
I should see in the service list
Installed Status Instances
ui Healthy 1
When
I click "Builds" in the topbar
And
I select "Deploy Build to..." from row 1
And
I select "mu3-uat" from the environment dropdown
And
I click the "Deploy Build" button
Then
I should see a latest dev deployment card with
status services id branch commit message
green ui 1 master 62410c6 Create README.md
And
I should see a latest uat deployment card with
status services id branch commit message
green ui 1 master 62410c6 Create README.md
And
I should see the deployment rows
status services id branch commit message environment member
green ui 1 master 62410c6 Create README.md uat {test user name}
green ui 1 master 62410c6 Create README.md dev QA Team User
Cannot deploy failed build to an environment
Given
I deploy services to project "mu7" from this repo:
https://github.com/wedeploy-qa/deployment-activity-tests/tree/dockerfile-typo
When
I click "Builds" in the topbar
And
I see the build row
status services id branch commit message environment member
red blog 1 dockerfile-typo 28a03a0 Remove volume - QA Team User
And
I open the dropdown menu for row 1
Then
I should not see the text "Deploy Build to..."
Deploy Build To page doesn't show services that have 'deploy: false'

hosting1 service has 'deploy: false' for infra environment only

Given
I build services to project "mu11" from this repo:
https://github.com/wedeploy-qa/deployment-tests/tree/deployment-false
And
I add a "dev" environment for "mu11"
And
I add an "infra" environment for "mu11"
When
I click "Builds" in the topbar
And
I select "Deploy Build to..." from row 1
And
I select "mu11-dev" from the environment dropdown
Then
I should see under Selected Build
hosting1
hosting2
hosting3
And
I select "mu11-infra" from the environment dropdown
And
I should see under Selected Build
hosting2
hosting3
But
I should not see under Selected Build
hosting1
  • @teardown_users
Must have contributor access to deploy build to an environment
Given
I create a project with ID "mu12"
And
I add a "dev" environment for "mu12"
And
I add a "uat" environment for "mu12"
And
I build services to project "mu12" from this repo:
https://github.com/wedeploy-qa/deployment-tests
And
I have a collaborator "[email protected]" for "mu12-uat"
When
I sign in to WeDeploy as "[email protected]"
And
I go to the "Builds" page for "mu12-uat" project
And
I select "Deploy Build to..." from row 1
Then
I should see in the environment dropdown list:
mu12-uat
And
I should not see "mu12" in the environment dropdown
And
I should not see "mu12-dev" in the environment dropdown
  • @teardown_tester
Deploy a build with multiple services to an environment
Given
I build services to project "mu13" from this repo:
https://github.com/wedeploy-qa/deployment-tests/tree/2-services
And
I add a "dev" environment for "mu13"
When
I go to the "Builds" page for "mu13" project
And
I deploy the build from row 1 to "mu13-dev"
Then
I should see a latest dev deployment card with
status services id branch commit message
green alpine ui 1 2-services a681ec0 Update readme
And
I should see the deployment rows
status services id branch commit message environment member
green alpine ui 1 2-services a681ec0 Update readme dev {test user name}

Last published 11 months ago by Christie Yoo.